Wortelkanaal behandeling

Wortelkanaal behandeling

HOMEPAGE    Myobrace Orthondontie
Wortelkanaal Behandeling Tanden Bleken Tanden Poetsen
Algemene Tandheelkunde
Laser Tandheelkunde
Whitening

 

Wanneer heb ik een wortelkanaalbehandeling nodig

Zenuwkanaal behandeling!!! Of ook wel een wortelkanaal behandeling.

Wanneer hebt u een wortelkanaalbehandeling nodig? Op het moment dat het weefsel in het wortelkanaal ontstoken is of ontstoken is geweest, dan zal er een behandeling moeten plaatsvinden. Uw tanden en kiezen bestaan uit een zichtbaar gedeelte, dat wordt de kroon genoemd. Onder dat gedeelte zitten de wortels, waarin het wortelkanaal te vinden is. In dit kanaal lopen zenuwvezels en kleine bloedvaten. Deze kunnen ontstoken raken.

Bacteriën zijn hier vaak verantwoordelijk voor. Ook een lekkende vulling kan de oorzaak zijn. Een ontstoken wortel van de kies of tand kan veel pijn geven, maar ook een tijd onopgemerkt blijven. Om problemen te voorkomen, is het dus belangrijk dat u regelmatig een controle bij de tandarts inplant. De tandarts kan u dan advies geven of u een wortelkanaalbehandeling nodig hebt of niet.

Wat is een wortelkanaalbehandeling precies?

Deze behandeling heeft als doel om het ontstoken tandweefsel allemaal te verwijderen. Dit kan namelijk niet uit zichzelf genezen. Gelukkig krijgt u tijdens deze procedure een goede verdoving, zodat u deze zonder pijn kunt doorstaan. De tand of kies wordt opengemaakt en daarna kan het ontstoken weefsel verwijderd worden en het kanaal helemaal gereinigd worden. Na het openen en opzoeken van de kanalen, moeten deze ruimer en schoongemaakt worden. Het ruimer maken van de kanalen wordt gedaan met verschillende soorten vijltjes met een verschillende vorm en dikte. Sommige vijltjes worden door de boor aangedreven (roterend), andere worden met de hand gebruikt. 

Tussen het vijlen door wordt gespoeld met een verdunde chloor-oplossing, dit zal de bacteriën in het wortelkanaal doden. Als het wortelkanaal voldoende ver en ruim is opgevijld, kan het gevuld worden. Het wortelkanaal kan op verschillende manieren gevuld worden. Bijna alle technieken gebruiken een soort rubber, guttapercha genaamd en cement als vulmateriaal.

Uiteraard komt er tot slot een vulling op uw tand of kies, zodat deze weer helemaal gerepareerd is. De tand of kies kan op deze manier weer een lange periode mee.

In werkelijkheid duurt het vaak een half jaar voordat duidelijk de eerste verbeteringen te zien zijn en het kan wel enkele jaren duren voordat de ontsteking helemaal verdwenen is. De klachten verdwijnen over het algemeen wel binnen enkele weken tot maanden. 

Als u een regelmatig een bezoek doet minst 2x per jaar bij u tandarts dan kunnen ze zulke situaties op tijd dictateren om zo snel mogelijk te behandelen voordat u pijn krijgt.

Kronen en bruggen werk!

Een tandheelkundige kroon

Wanneer u een beschadigde, verkleurde of gebroken tand of kies heeft, kan een kroon een mooie oplossing voor u zijn. Een kroon is een vaste vervanging van het zichtbare gedeelte van een tand of kies. De porseleinen kroon heeft de kleur en vorm van een natuurlijke tand. Wanneer u een tand of kies mist of als zowel uw tand als tandwortel zijn beschadigd, is er de mogelijkheid eerst een implantaat te plaatsen waarop de kroon kan worden bevestigd.
Eerste stap: Nadat de beschadigde tand of kies -onder plaatselijke verdoving- door onze tandarts iets is bijgeslepen, wordt er een afdruk van de tand gemaakt. Op basis hiervan maakt een tandtechnisch laboratoriumeen passende kroon.
Tweede stap: De kroon wordt als een kapje over uw beschadigde tand of kies geplaatst.

Een tandheelkundige brug  

Wanneer u één of meerdere tanden mist, is een tandheelkundige brug een mooie oplossing voor u. Een brug bestaat uit een vaste combinatie van drie of meer elementen aan elkaar. Een brug omspant het deel waar uw tanden ontbreken en wordt aan weerszijden hiervan bevestigd aan bestaande tanden. Omdat deze aangrenzende tanden als steunpilaren voor de brug dienen, is een aanpassing nodig in de vorm van twee kronen. Net als bij kronen, wordt ook een brug in de juiste kleur op maat gemaakt en is het een vaste vervanging. Daardoor vormt het één geheel met de rest van uw gebit.

Levensduur van kroon- en brugwerk

Tandheelkundige kronen en bruggen kunnen in principe 5 tot 10 jaar of nog langer meegaan. Een brug heeft echter geen ondersteuning meer als de aangrenzende tanden of het kaakbot zijn aangetast door tandbederf of parodontitis. Door een goede mondhygiëne en regelmatig tandartsbezoek kunt u de levensduur van uw kronen en bruggen verlengen.

Bel Dental Clinic Curacao voor meer info: 005999 - 7242324

 

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom bij Dental Clinic Curacao. Tel: + 5999 - 7242324

HOMEPAGE Myobrace Orthondontie
Wortelkanaal Behandeling Tanden Bleken Tanden Poetsen
Algemene Tandheelkunde
Laser Tandheelkunde
Whitening